Catering

Studio b2 serwuje wyjątkowe potrawy także na wynos, do spożycia w domowym zaciszu lub podczas okolicznościowego bankietu.

Proponujemy kilka rodzajów dań – w tym bez glutenu, cukru, laktozy, w wersji wegańskiej czy skomponowane zgodnie z zasadami diety dla osób z insulinoopornością – wedle życzenia klienta.

Menu komponowane jest przez chefów kuchni ceniących sobie ekologiczne podejście w gotowaniu. Standardem jest dla nas także dbanie o jakość i środowisko, dlatego nasze dania skomponowane są na bazie ekologicznych, lokalnych półproduktów.

W razie potrzeby dla każdego gościa dopasujemy indywidualną ofertę cateringową.

Zachęcamy do zapoznania się z poniższą ofertą cateringową. Menu jest często modyfikowane i uzupełniane o nowe pozycje.

Podane ceny brutto uwzględniają transport w obrębie Kalisza (do 15 km) oraz naczynia jednorazowe. Zamówienia przyjmujemy najpóźniej 2 dni przed planowanym terminem eventu.

MENU 2020

*opcje wegańskie | **opcje wegetariańskie

ZUPY I KREMY (3 porcje)

Krem z batatów z masłem orzechowym i mlekiem kokosowym*
skład: mleko kokosowe | bulion warzywny | masło orzechowe | imbir | papryka wędzona | cena: 27 pln

Krem z białych warzyw z pieczoną gruszką**
skład: bulion warzywny | warzywa korzenne i bulwiaste
cena: 27 pln

Krem shiitake*
skład: bulion wegański | pasta shiitake b2 | marchewka | natka pietruszki | gałka muszkatołowa | sos sojowy | cena: 18 PLN

Krem shiitake z kurczakiem
skład: bulion drobiowy | pasta shiitake b2 | kurczak | marchewka |natka pietruszki | gałka muszkatołowa | sos sojowy | cena: 20 PLN

Rosół chiński z shiitake z kurczakiem
skład: bulion drobiowy | grzyby shiitake b2 | kurczak | marchewka | natka pietruszki | sos sojowy | cena: 20 PLN

Rosół chiński z shiitake*
skład: bulion warzywny | grzyby shiitake b2 | kurczak | marchewka | natka pietruszki | sos sojowy | cena: 20 PLN

Żur tradycyjny
skład: bulion| liście laurowe | ziele angielskie | pieprz | czosnek | wędzone żeberka | biała kiełbasa | grzyby shiitake b2 | majeranek |cebula | żur b2 | chleb b2 razowy | cena: 32 PLN

Żur wegetariański**
skład: wywar z białych warzywach z kapustą | liście laurowe | ziele angielskie | pieprz w ziarenkach | czosnek | wędzony oscypek | grzyby shiitake b2 | majeranek | cebula | czosnek | papryka wędzona | żur b2 | chleb b2 | cena: 32 PLN

Rosół tradycyjny
skład: bulion | marchewka | natka pietruszki | makaron nitki domowy | cena: 15 PLN

PRZYSTAWKI (2 porcje)

Galat
skład: bulion mięsny | kurczak | marchewka | koperek | żelatyna
cena: 8 pln

Galat shiitake*
skład: bulion warzywny | pasta SHIITAKE b2 | natka pietruszki | agar
cena: 7,5 pln

Galat shiitake z mięsem
skład: bulion mięsny | pasta shiitake b2 | kurczak | natka pietruszki | żelatyna | cena: 8 pln

Sałatka Gado Gado | Kokosowy, słodko-ostry dressing z masłem orzechowym* | cena: 17 pln

Żeberka pieczone BBQ | cena: 8 pln

Skrzydełka/pałki z kurczaka | miód | kurkuma | pieprz
cena: 7 pln

Gravlax | cena: 24 pln

Tatar z łososia | por | cena: 24 pln

Tatar wołowy | cena: 18 pln

KANAPKI Z PATELNI

Kanapka chefa | cena: 7 pln
chleb b2 | warzywa grillowane | omlet | ser topiony

Kanapka „Schabibi” | cena: 8 pln
chleb b2 | schab pieczony b2 | warzywa grillowane | omlet | ser topiony

SAŁATY (4 porcje)

Matka zbóż – komosa ryżowa | winogrona | pomidorki cherry | buraki | sezam | grillowany halloumi | dressing ziołowy** | cena: 59 pln

Plenerowa – sałata lodowa | nowalijki | pomidorki cherry | pieczony słonecznik | dressing na serze solankowym ze świeżymi ziołami** | cena: 59 pln

Kozica – mix sałat | pomidory suszone z pestkami dyni | żurawina | orzechy | ser owczy/kozi | czerwona cebula | pomidorki cherry | dressing miodowo-musztardowy** | cena: 59 pln

DANIA

Paprykarz z shiitake* | 3 porcje | cena: 49 pln

Shepherd’s Pie | Złota fasolka mung | Shiitake**
3 porcje | cena: 39 pln

Kopytka w esencji grzybowej z shiitake/boczniaka ostrygowatego | Pieczony kalafior** | 4 porcje | cena: 59 pln

Crumble z parmezanem | Zioła prowansalskie z lawendą | Grillowany boczniak ostrygowaty** | 4 porcje | cena: 59 pln

Krucha tarta maślana na owsianym spodzie – figa | ser kozi | tymianek** – średnica: 28 cm (8 porcji), cena: 59 pln

Krucha tarta maślana na owsianym spodzie – pieczona dynia | shiitake | camembert** – średnica: 28 cm (8 porcji), cena: 59 pln

Krucha tarta maślana na owsianym spodzie – taleggio/brie | orzechy włoskie w miodzie | gruszka** – średnica: 28 cm (8 porcji), cena: 59 pln

Krucha tarta maślana na owsianym spodzie – cebulowa Quiche aux oignons | ser gruyere | wędzone pomidorki** – średnica: 28 cm (8 porcji), cena: 59 pln

MIĘSA

Roladki wołowe | musztarda | pieprz | gotowany boczek | czerwona cebula | skórka chleba razowego b2
porcja: 12 pln

Kieszonka z indyka | ser pleśniowy | suszone pomidory
porcja: 10 pln

Kaczka udka jabłka | owoce leśne miód | masło | zioła
porcja: 14 pln

Polędwiczka wieprzowa | powidła śliwkowe | miód | masło
porcja: 12 pln

Pieczony karczek | czosnek | rozmaryn | kmin rzymski | olej roślinny | pieprz | sól | ocet balsamiczny
porcja: 10 pln

DODATKI

Sos grzybowy ciemny shiitake
porcja 125 ml | cena: 6 pln
Sos grzybowy shiitake | powidła śliwkowe | masło | miód
porcja 125 ml | cena: 6 pln
Sos grzybowy shiitake | owoce leśne | miód | masło
porcja 125 ml | cena: 6 pln
Purée chrzanowe
porcja 200 g | cena: 5 pln
Purée z pora
porcja 200 g | cena: 5 pln
Pieczone ziemniaki z rozmarynem
porcja 200 g | cena: 5 pln